در درس قبل متوجه شدیم که خشم و عصبانیت یک احساس طبیعس است. ولی آیا می توانیم در حالت عصبانیت هر رفتاری را از خود نشان دهیم یا اینکه هر حرفی را بزنیم؟ بنابراین در این جلسه دانش آموزان طی فعالیتهای مختلفی در باره خشم خود و رفتارهایی که دارند آگاهی بیشتری پیدا نمودند سپس قواعد ابراز عصبانیت و راههای رسیدن به آرامش را مطالعه و طی موقعیت های فرضی تمرین نمودند.
عصبانیت و خشم جز احساسات ناخوشایندی هستند که طبیعی هستند و همه ما آن را تجربه می کنیم. در این جلسه به جهت آشنایی بیشتر دانش آموزان با این موضوع موقعیت هایی که این احساس در آنها پدید می آید و علت آنها را ثبت نمودند و به گفتگو پرداختند سپس عصبانیت سنج خویش را تکمیل نمودند و انیمیشنی در این خصوص مشاهده کردند و به خود آگاهی بیشتری رسیده و متوجه شدند که بروزهمه احساسات لازم و طبیعی است اما نکته مهم بروز به موقع و مدیریت شده آن می باشد.
استرس بخشی طبیعی از زندگی است. برای انجام وظایف، مقداری استرس لازم است. اضطراب امتحان اضطرابی جهانی است، استرسی كه غالباً عموم دانش آموزان مدارس را آزار می دهد، ترس از پرسش قرار گرفتن در كلاس و جلسه می باشد. این عامل استرس زا یعنی اضطراب امتحان جزئی از سیستم درسی همه مدارس كشور ماست و همه دانش آموزان به نحوی با آن دست و پنجه نرم می كنند؛ چرا كه امتحان ركن اساسی سیستم آموزشی ماست و همین امر، عامل استرس و اضطراب می باشد. بنابراین در این جلسه دانش آموزان موقعیت های اظطرابی خویش را در امتحان به صورت داوطلبانه بیان نمودند و راهبردهای شخصی خویش را مطرح کردند و به ایفای نقش غول امتحان پرداختند و راهکارهای مختلف غلبه بر اظطراب تمرین نمودند.
غمگینی بر عکس احساس شادی که خوشایند است می باشد ، نا خوشایند است و کسی دوست ندارد آن را تجربه کند.وقتی غمگین می شویم بی حوصله و کسل می شویم یا گریه می کنیم. در این زمان دوست داریم تنها باشیم ، کم صبر و کم طاقت می شویم ، حوصله هیچ کاری را نداریم بنابراین به جهت اینکه بدانیم و بتوانیم در صورت قرار گرفتن در چنین موقعیت هایی احساسات منفی را مدیریت کنیم تا آسیب کمتری ببینیم ابتدا دانش آموزان فعالیت احساس غم من را انجام داده و نسبت به موقعیت های خویش اشراف بیشتری پیدا نمودند و در گام بعدی به تمرین راهبردهای کسب احساس بهتر در این مواقع پرداختند و در انتها در موقعیت های فرضی غمگینی به تفکر و همفکری پرداختند و به نتایج مطلوبی دست یافتند.
این جلسه باطرح سوالات ، آیا می دانید که ما چند نوع احساس داریم ؟ هر کدام از آنها درچه موقعیت هایی ایجاد می شوند ؟ آیا می توانیم بر روی آنها کنترل داشته باشیم؟ آغاز گردید و دانش آموزان به بیان نظرات خویش پرداختند و طی فعالیت هایی ، احساسات منفی و مثبت خویش را ثبت نموده و در موقعیت های فرضی احساسات خویش را تجسم کردند و به این نتیجه رسیدند کهوجود احساسات به انسانها کمک می کند که با هم ارتباط بر قرار کنند. احساسات بیانگر وضعیت روانی افراد بوده و برای رفتار مناسب در شرایط مختلف بسیار مهم هستند.احساسات، تغییرات روانی را به وجود می آورند. این تغییرات در مغز ایجاد می شوند و خود را به صورت واکنشهای ارادی دستگاه عصبی نشان می دهند. احساسات می توانند تحریکات فیزیولوژیکی بدن را افزایش یا کاهش دهند و روی فکر و رفتار تاثیرات منفی یا مثبت داشته باشند. تحریکات احساسی بیش از اندازه یا دائماٌ ضعیف، می توانند بازدهی فرد را کاهش دهند.
در این جلسه که با هدف آموزش مهارت جرات مندی بود ، داستان من ناراضی عنوان شد و دانش آموزان به سوالات محتوایی پاسخ دادند و به تبادل نظر پرداختند و تجربیات خویش را بصورت داوطلبانه طرح نمودند سپس بازی جرات مندی را انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که : يكي از مهارتهاي مهم زندگي، مهارت «نه» گفتن است. هر انساني ميتواند با آموختن و گسترش آن به مرور زمان بهراحتي به ديگران پاسخ منفي بدهد. كسي كه اين مهارت را ميآموزد بهراحتي ميتواند كارهايي را كه دوست ندارد رد كند و بسيار مؤدبانه در مقابل خواستههاي غير منطقي اطرافيان، پاسخ منفي داده و از استرس، نگراني وخشم ناشي از پذيرش اجباري درخواستهاي اطرافيان در امان بماند.
در این جلسه که با هدف توانایی برقراری ارتباط موثر صورت گرفت ، ابتدا با مقدمه تغییرات آب و هوایی شهرها برای ملموس ساختن تفاوت باورها و اندیشه ها و در نتیجه احساسات با دانش آموزان به بحث و تبادل نظر پرداخته شد سپس داستان احساس ندا مطرح شد و دانش آموزان به سوالات محتوایی پاسخ دادند و بازی پانتومیم دو نفره احساسات را اجرا نمودند و به افکار و احساست خویش و نشانه های آنها بیشتر اندیشیدند و به این نتیجه رسیدند که انسانها در موقعیت های مختلف اندیشه و احساسهای متفاوتی دارند و ما باید این تفاوتها را بپذیریم و به آنها احترام بگذاریم .
بچه ها در این سن در حل مسئله به جنبه های مختلف وضعیتی که در آن هستند توجه می کنند اما باید راه سازمان دهی دقیق اطلاعات و مراحل حل مسئله را یاد بگیرند تا بتوانند از این مهارت های شناختی به نحو اثر بخشی استفاده کنند . بدین جهت در این جلسه دانش آموزان تعریف واضحی و شفافی از مسئله و مشکل را آموختند و متوجه شدند که وجود مشکلات کوچک و بزرگ در زندگی عادی است و ما می توانیم با توجه و دقت به نوع مشکل از راهبردهای متفاوتی به حل آن برسیم . در گام نهایی برای مشکلات خود راه حلهای مختلفی ارائه دادن و بهترین راهکار را انتخاب نمودند و به بصیرت بیشتری در این باره دست یافتند.