تب

.

 

شلغم  TURNIP

 

نام علمی Brassica Napus

گیاه شناسی

شلغم گیاهی است با برگهای ناصاف و بریدگیهای زیاد به رنگ سبز و سفید . ریشه آن غده ای و به شكل های گرد و یا دراز به رنگ سفید با لكه های بنفش می باشد .

میوه شلغم مانند غلافی باریك و دراز است كه در آن چند دانه سیاه وجود دارد . شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد می كند و شاید علت آن باشد كه برای درمان بیماریهایی كه در فصل سرما زیاد است و بیماریهای تنفسی بكار می رود .

خواص داروئی:

 شلغم از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.

خواص شلغم آنقدر زیاد است كه می توان گفت این گیاه برای هر دردی درمان است و اگر مردم می دانستند كه این گیاه چقدر فایده درد تمام باغچه های خانه خود را شلغم می كاشتند و هر روزه از آن استفاده می كردند .

  • شلغم مقوی است.
  • شلغم اشتها آور است.
  •  شلغم سرفه را تسكین می دهد.
  • ترشی شلغم بهترین نوع ترشی است زیرا مقوی معده و روده ها و اشتها آور است.
  • آب شلغم قند خون را پائین می آورد.
  • اگر گلو درد دارید آب پخته شلغم را قرقره كنید.
  • خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است.
  • آنهایی كه حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم بخورند زیرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقویت می كند.
  • شلغم شب كوری را درمان می كند.
  • شلغم بعلت داشتن ویتامین B1 علاج كم خونی است.
  • شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است.
  • آنهایی كه غده تیروئیدشان كم ترشح می كند باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم بعلت داشتن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می كند .
  • شلغم مهمترین گیاه ضد سرطان است و حتی گسترش سرطان را متوقف می كند .
  • شلغم درمان بسیاری از بیماریهای پوستی است.
  • شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است.

و بالاخره سعی كنید كه در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی حداقل چند بار در هفته شلغم بخورید شلغم پخته بهترین صبحانه است . بدن را تمیز كرده و مواد سمی را ازبدن خارج می سازد .همانطور که در بالا گفته شد آب شلغم خام خواص بیشتری از شلغم پخته دارد بشرطی كه معده شما را ناراحت نكند .

 

شما درباره خواص كيوي چه شنيده‌ايد؟ به نظرتان اين ميوه، منبع كدام يك از ويتامين‌ها و املاح است؟

ظاهر متفاوت کيوي همراه با طعم خاصش آن را براي همه جالب توجه کرده است. اصليت اين ميوه به کشور چين برمي‌گردد و مردم آن ديار به اين ميوه "يانگ تاوو" مي‌گفته اند تا آنکه در اوايل قرن بيستم تخم اين ميوه توسط مسافران نيوزلندي خريداري شد. آنها اين ميوه را گوس‌بري ناميدند، اما در سال 1961 كيوي به عنوان يک دسر گران‌قيمت وارد منوي رستوران‌هاي آمريکايي شد و مردم اين کشور نام آن را به کيوي تغيير داده و با اين نام، كم كم به تمام دنيا معرفي شد.

 پُر از ويتامين C

با سرد شدن هوا بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه منبع غني ويتامين C هستند در دسترس ما قرار مي‌گيرند، از انواع مرکبات گرفته تا كلم‌هاي مختلف و حتي كيوي. انگار خداوند مي‌خواهد با نعمات بي‌پايانش ما را از سرماخوردگی و بيماري عفوني محافظت كند.

کيوي يكي از منابع غني ویتامین C است و مي‌دانيد كه خوردن مواد غذايي غني از اين ويتامين، ابتلا به سرماخوردگي را کاهش مي دهد. مطالعات نشان داده‌اند که هر يک عدد کيوي متوسط، دارای 57 ميلي‌گرم ويتامين C است. به اين دليل متخصصان تغذيه، اين ميوه را منبع عالي اين ويتامين معرفي مي‌كنند.

 

طبیعت در فنجان شماست:

دمنوش‌ها و جوشانده‌های گیاهی، نوشیدنی‌هایی هستند که اغلب افراد، نوشیدن آنها را زمان‌هایی مناسب حالشان می‌دانند که بیماری خاصی دارند و از دردی رنج می‌برند یا استرس و اضطراب و تنش روحی، آرام و قرارشان را گرفته است. از این گذشته، اغلب دمنوش‌ها را می‌توان مانند چای به صورت روزانه صرف کرد.

قبل از آن که شما را با خواص برخی دمنوش‌های گیاهی آشنا کنیم، باید بدانید برخلاف باورعامه، دمنوش با جوشانده فرق می‌کند. به عبارتی، دم کردن و جوشاندن گیاهان، دو روش مختلف است که هر روش تاثیر جداگانه‌ای بر بدن می‌گذارد.

برای تهیه دمنوش، ادویه‏، میوه‏، برگ، ساقه یا ریشه گیاهان را می‌‏توان خشک و پودر، در نهایت دم کرد. در این روش، گیاه را می‌کوبند و در آب جوشیده برای 15 تا 20 دقیقه در ظرف در بسته روی بخار ملایم قرار می‌دهند و بعد صاف می‌کنند.

نوشیدنی حاصل از برگ چای، گل گاوزبان، گل ختمی، به‌لیمو، سنبل‌الطیب یا چای میوه‌ای، نوعی دمنوش است. بسیاری از متخصصان و درمانگران طب سنتی ایران، نوشیدن روزانه دمنوش یا چای را بهترین و ساده‌ترین راه تسکین دردهای عمومی بدن و پیشگیری‌ از بیماری‌ها می‌دانند.

 

                  تفاوت جوشانده و دمنوش

اگر گیاه را مستقیم‌ با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشانده‌ای به دست می‌آید که خاصیت و اثر آن قوی‌تر از دمنوش است و در مقایسه با عرقیات گیاهی، خواص تقویتی و همچنین عطر خارج شده از گیاه بیشتر است. البته تحقیقات نشان داده است‌ جوشانده برخی گیاهان به دلیل تاثیر قوی و فوری بر برخی ارگان‌های مختلف بدن، عوارض ناگواری به دنبال دارد و می‌تواند به مسمومیت یاحتی مرگ منجر شود. در نتیجه توصیه می‌شود، برای مصارف روزانه به میزان متعادل از دمنوش استفاده و مصرف جوشانده بخصوص جوشانده گیاهان ناشناخته بدون نظر و تجویز متخصصان این حرفه اجتناب شود.